Har du spørgsmål? Ring idag på
76 54 01 02

Historien bag Bent Nielsen og Søn A/S

Tømrer- og snedkerfirmaet blev åbnet i 1911 i Børsmose af snedkermester Niels Chr. Nielsen, oldefar til den nuværende mester, Carsten Nielsen. Nogle af de første opgaver var tømrer- og snedkerarbejdet til en række mejerier i bl.a. Grærup, Blåvand, Ho og Oksbøl, som varede til op i 30´erne. Det lille firma var i 1914 flyttet til Østergade i Oksbøl, og ved opgaver i Ho, Grærup og Blåvand tog mester og hans to medhjælpende sønner værktøjet på ryggen og gik til fods ud til byggepladsen.

​Følg historien om tømrerfirmaet

Niels Chr. var en driftig mand som udover tømrer- og snedkeropgaver fremstillede ligkister, møbler, trillebør, o.l., men han var desuden en af foregangsmændene bag en lokalafdeling for Mesterforeningen, i dag BYG. I 1925 tog endnu et byggeboom fart, da Oksbøl-lejren blev etableret - igen med Niels Chr. som en fremtrædende og pålidelig håndværker og leverandør. Arbejdet var særdeles omfattende og varede til langt op i 30´erne.

  

Tyskerne tog værksted & materialer

Besættelsen blev en stille tid for Tømrer- og Snedkerfirmaet Niels Chr. Nielsen, da Værnemagten delvis havde beslaglagt værkstedet og byggematerialer til egen fremstilling af forskellige modeller til øvelsesbrug. Blandt de leverede opgaver kan dog nævnes Oxbøl Bog & Papir i Østergade fra 1945, som ses den dag i dag. Samme år overtog hans ældste søn - Peter Nielsen - firmaet, hvor der ventede nye store håndværkeropgaver.

Moderne tider ​

Med afslutningen af anden verdenskrig opstod en enorm flygtningestrøm, og Peter Nielsen blev bedt af indenrigsministeriet, om han ville stille med et halvt hundrede svende til opbygning af den store flygtningelejr i Oksbøl. Lejren husede op mod 30.000 flygtninge fra Østtyskland, og Peter Nielsen og hans medarbejdere var også med til at nedbryde lejren i 1948. Omtrent samtidig begyndte det store sommerhusbyggeri ved vestkysten, efter at de mange miner var ryddet fra klitterne. Sommerhusbyggeri har været et stort og vigtigt marked for vort firma lige siden.

  

Spændende renovering

I 1993 overtog Bent Nielsens søn, Carsten, uddannet ingeniør og tømrer, firmaet. Hvor tømrer- og snedkerfirmaet tidligere udelukkende havde været en lokal håndværker, udviklede firmaet sig nu også til at påtage sig større erhvervsbyggeri men også opgaver over hele Jylland og på Sjælland.

Et speciale for vort firma har altid været restaurering af gamle kirker - et område hvor det gode, gammeldags håndværk og det traditionelle værktøj kommer til sin ret. Firmaet har bl.a. renoveret Aal og Mosevrå kirker i flere omgange. Det drejer sig ofte om meget langvarige opgaver, hvor udførelsen skal være en del af det originale tømrerværk. Til denne type opgaver hentes de gamle værktøjer som slethøvl og skarøkse ned fra reolen. "Særdeles veludført" og "smukt og pietetsfuld restaureret" er nogle af de rosende ord, som Kirkeministeriet gav os i 1999.

På vej mod meget sjældent 100 års jubilæum

I dag står vi godt rustede med 20 dygtige medarbejdere og moderne værksteds- og kontorlokaler på Industrivej i Oksbøl.

Vi er i gang med rigtig mange spændende opgaver - og ser allerede frem til vi i 2011 kan fejre et meget sjældent 100 års jubilæum i vor branche. Så bliver der fest!

Få et tilbud

Bliv kontaktet

og få et uforpligtende tilbud

Bliv kontaktet

Bent Nielsen og Søn A/S
Industrivej 30, 6840 Oksbøl

Telefon: +45 76 54 01 02
info@bns-oksbol.dk

  • Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.